Beneficjent:
Tytuł projektu: “Opracowanie naturalnego konserwantu spożywczego pochodzenia roślinnego”
Projekt realizowany jest w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Łódzkiego na lata 2014-2020, Oś priorytetowa I – Badania, Rozwój i Komercjalizacja Wiedzy, Działania I.2 – Inwestycje Przedsiębiorstw w Badania i Innowacje, Poddziałania I.2.2 – Projekty B+R Przedsiębiorstw.
Celem projektu jest opracowanie metody pozyskania naturalnego konserwantu spożywczego pochodzenia roślinnego.
W ramach prac badawczo-rozwojowych sprawdzone będą metody pozyskania produktu.
Planowane efekty:
Opracowanie metody otrzymywania z roślin naturalnego konserwantu spożywczego
Opracowanie wstępnej metody i technologii przemysłowej procesu.
Wartość projektu: 2 615 579,50 zł
Wkład Funduszy Europejskich: 1 757 703,40 zł
ul. Wieniawskiego 40
93-564 Łódź p.330
Godziny pracy:
Poniedziałek – Piątek: 08.00-16.00
Numery Telefonu
Tel.: (42) 278-21-75
Fax: (42) 278-21-76
Mail:
e-mail: [email protected]
Kontakt Laboratorium
ul. Rewolucji 1905 roku 48
90-213 Łódź
Godziny pracy:
Poniedziałek – Piątek: 08.00-16.00
Numer Telefonu
730-320-686
Mail:
[email protected]